Rezime početka kampanje Fair play na tribinama

Prva momčad Dinama od početka natjecateljske sezone 2022/23. odigrala je ukupno sedam utakmica koje su uključene u novo izdanje kampanje Fair play na tribinama.

Od ukupnog broja utakmica jedna je bila odigrana bez navijača Dinama, uzvrat 2. pretkola Lige prvaka Shkupi – Dinamo u Skopju, kada je klub zbog kazne UEFA-e imao zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima.

U tom periodu od 15. srpnja do 6. kolovoza, dakle u manje od mjesec dana kroz šest utakmica na kojoj su bili prisutni navijači našeg kluba, GNK Dinamo izdvojio je ukupan iznos od 57.500,00 kuna – za dvije utakmice SuperSport HNL-a i jednu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka koje su prošle bez kazne za ponašanje navijača.

Sve navijače Dinama pozivamo na pozitivno, sportsko i korektno navijanje uz koreografije, bez upotrebe pirotehnike i poruka koje komuniciraju diskriminaciju, mržnju ili rasizam. Budite prava i pozitivna podrška igračima Dinama u utakmicama za Ligu prvaka te u borbi za obranu naslova prvaka Hrvatske.

Tijek kampanje i dalje možete pratiti na web stranici kampanje i društvenim mrežama Dinama.

Podsjetimo na ideju i cilj kampanje – nakon svake službene utakmice u sezoni 2022/23. u kojoj GNK Dinamo ne bude kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub će izdvojiti određeni novčani iznos. Za utakmice domaćih natjecanja iznos je po 10 tisuća kuna, a za UEFA utakmice pet tisuća eura.

Na kraju prvog dijela sezone GNK Dinamo izdvojena će sredstva donirati Zakladi Nema predaje koja će zatim javnim putem i u skladu s jasno određenim kriterijima kroz natječaj prema odabiru komisije dodijeliti prikupljeni novac udrugama koje skrbe o djeci i mladima te socijalno ugroženim skupinama.

Foto: Matija Habljak/Pixsell