Održana dodjela donacija udrugama

U ponedjeljak 12. prosinca u kavani Johann Franck održana je svečana dodjela donacija udrugama iz natječaja ”Jednake mogućnosti za sve” u sklopu kampanje ”Fair play na tribinama” koju zajedno provode GNK Dinamo i Zaklada Nema predaje.

Donacije su udrugama predali predsjednik Dinama Mirko Barišić, upraviteljica zaklade Vlatka Peras, članica upravnog odbora zaklade Amra Peternel i član upravnog odbora zaklade Damir Najmenik uz zajedničku fotografiju za kraj dodjele.

Popis donacija donosimo u nastavku:

1. 50.000,00 kunaUdruga za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim osobama Dom nade, prijavljeni projekt “Idemo dalje!”, a kojem je cilj povećati kvalitetu života beskućnika i osigurati nesmetano funkcioniranje poludnevnog boravka za beskućnike – održavanje prostorija, oprema, higijenske potrepštine, svakodnevna skrb.

2. 40.000,00 kunaUdruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej, prijavljeni projekt “Nogometno igralište za djecu s teškoćama”, a kojem je cilj izgradnja nogometnog igrališta za djecu s invaliditetom kako bi djeca s teškoćama imala jednaka prava sudjelovanja u nogometu i sportu.

3. 30.000,00 kunaUdruga Zamisli, prijavljeni projekt “Podrškom do posla”, a kojem je cilj poticanje mladih s invaliditetom na uključivanje u sustav obrazovanja kroz održavanje radionica i predavanja te edukacija kojima će se mladima pružiti prilika za honorarni angažman i pružanje vlastitih usluga.

4. 15.000,00 kuna – Udruga slijepih Zagreb, prijavljeni projekt ”Ljetni kamp slijepih skijaša u Premanturi”, a kojem je cilj integracija slijepih osoba u sport i društvo kroz sportske aktivnosti korisnika u edukacijsko-rehabilitacijskom kampu za slijepe Premantura koji slijepim i slabovidnim osobama daje mogućnost da budu sigurni i samostalni te uključeni u društvo.

O KAMPANJI

Dinamo i Zaklada Nema predaje pokrenuli su ove sezone 2. izdanje kampanje ”Fair play na tribinama”. Klub i zaklada žele zajedničkim naporom uz navijače raditi na smanjenju upotrebe pirotehnike na stadionu i stvoriti sigurno i pozitivno ozračje na stadionu te kroz humanitarni karakter pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Iz tog razloga za svaku utakmicu za koju klub ne dobije kaznu od strane HNS-a ili UEFA-e za ponašanje navijača koje uključuje korištenje pirotehnike, rasizam, govor mržnje, Dinamo izdvaja novčana sredstva. Za svaku utakmicu domaćih natjecanja izdvajamo po 10 tisuća kuna, a za svaku UEFA utakmicu po 5 tisuća Eura. Na ovaj način klub želi pokazati da se novčana sredstva umjesto za kazne zbog pirotehnike mogu iskoristiti na puno korisniji način. U prvom dijelu sezone klub je izdvojio ukupno 135 tisuća kuna za ovu kampanju, a taj je iznos donirao zakladi koja je otvorila javni natječaj za dodjelu donacija.

Područja rada za koja su udruge mogle prijaviti projekte su:

  1. Ljudska prava (suzbijanje rasne diskriminacije, zaštita prava beskućnika, socijalna solidarnost, integracija osoba s invaliditetom)
  2. Obrazovanje i potpora razvoju djece i mladih (potpora obrazovanju djece i mladih s invaliditetom)

Zaklada je zaprimila ukupno 17 prijava, a nakon evaluacije svake prijave upravni odbor izabrao je četiri udruge u skladu s kriterijima utvrđenim u natječaju.

Foto: Pixsell/Marko Prpić, Matija Habljak/GNK Dinamo