O Zakladi Nema predaje

Zaklada Nema predaje službena je zaklada GNK Dinamo koja aktivno djeluje već gotovo dvije godine.

Cilj je kroz programe i aktivnosti približiti nogomet svima, kao i iskoristiti sve mogućnosti koje nogomet pruža igračima, trenerima, djelatnicima, navijačima, članovima, povjerenicima, legendama kluba, socijalno ugroženim skupinama te cijeloj lokalnoj zajednici.

Projekti i aktivnosti zaklade:

  • donacije i humanitarni rad
  • financijska i druga pomoć socijalno ugroženim osobama
  • promocija sporta i zdravog načina života
  • integracija osoba s invaliditetom u nogomet i društvo
  • suzbijanje stereotipa i diskriminacije prema bilo kojoj osnovi
  • promocija jednakosti i ravnopravnosti
  • sadržaji od značaja za klub i lokalnu zajednicu

Od prosinca 2020. godine do srpnja 2022. zaklada je zahvaljujući novčanom fondu prikupljenom kroz donacije izvršila ukupno 25 donacija fizičkim osobama i udrugama i to u ukupnom iznosu od 1.646.510,85 kn.

Zaklada se uključila u pomoć potresom stradalim dijelovima Zagreba i Banovine, pomagala je bivšim igračima i navijačima Dinama, brojnim udrugama koje se bave pomoći beskućnicima i socijalno ugroženima, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, manjim nogometnim klubovima na području Hrvatske, kao i različitim udrugama nacionalnih manjina, osobito romske. Zaklada se odmah po početku ruske invazije na Ukrajinu uključila u pomoći mladim nogometašima Shakhtara, kao i ukrajinskom klubu Dnipro.

Kroz sudjelovanje i podršku kampanji ”Fair play na tribinama” zaklada se zalaže za stvaranje pozitivnog i sigurnog ozračja na nogometnim utakmicama te za promociju pozitivnog, sportskog i fer navijanja na stadionu.

 

Časopis zaklade – broj 2

Časopis Zaklade Nema predaj… by Zaklada Nema predaje

 

Svim navijačima, građanima, organizacijama, partnerima koji su donirali određena novčana sredstva od srca zahvaljujemo podršci, a sve oni koji to još nisu napravili pozivamo da podrže aktivnosti, misiju i viziju Zaklade Nema predaje.

Vjerujemo da ćemo uz nove donacije u narednom razdoblju uspješno nastaviti provoditi aktivnosti zaklade u tri glavna područja: socijalna solidarnost odnosno pomaganja potrebitima, uključenje osoba s invaliditetom u zajednicu te razvoj darovitih sportaša i promociju sporta.

WEB STRANICA ZAKLADE

https://zakladanemapredaje.hr/