Natječaj za donacije udrugama Zaklade Nema predaje

Zaklada Nema predaje s veseljem objavljuje novi Natječaj za dodjelu donacija udrugama!

Po završetku drugog dijela kampanje ”Fair play na tribinama” u sezoni 2023/24. koju zajedno provode Zaklada Nema predaje i GNK Dinamo slijedi novi natječaj za udruge.

Dinamo je kroz drugi dio sezone 2023/24. za svaku utakmicu domaćih natjecanja za koju nije dobio kaznu zbog ponašanja svojih navijača (za korištenje pirotehnike, rasizma, govora mržnje i diskriminacije) izdvojio po 1.500,00 eura.

Ukupni iznos koji je GNK Dinamo izdvojio na kraju sezone u kojoj su plavi proslavili novi naslov prvaka i titulu pobjednika Kupa iznosi 6.000,00 Eura.

Upravo taj iznos bit će doniran Zakladi Nema predaje koja će kroz javni natječaj taj novčani fond dodijeliti udrugama kojima je potrebna pomoć. I ovoga puta prijaviti se mogu sve udruge čiji se programi, aktivnosti i zamolbe odnose na konkretna područja u kojima zaklada aktivno pomaže. Radi se o područjima:

humanitarne aktivnosti

financijska i druga pomoć socijalno ugroženim osobama

integracija osoba s invaliditetom u nogomet i društvo

promocija jednakosti i ravnopravnosti kroz suzbijanje stereotipa i diskriminacije

Ukupan iznos od 6.000,00 Eura bit će dodijeljen ukupno dvije udruge koje će po završetku natječaja biti izabrane od strane upravnog odbora.

Pravo sudjelovanja imaju isključivo UDRUGE koje zadovoljavaju sve uvjete propisane u natječaju. Skupine korisnika na koje program/projekt treba biti usmjeren prijavom na Natječaj su djeca, mladi te socijalno osjetljive skupine; osobe s invaliditetom, beskućnici i žrtve diskriminacije na osnovi rase.

Područja rada trebaju biti:

Ljudska prava (suzbijanje rasne diskriminacije, zaštita prava beskućnika, socijalna uključenost i socijalna solidarnost, integracija osoba s invaliditetom)

Obrazovanje i potpora razvoju djece i mladih (potpora obrazovanju djece i mladih s posebnim potrebama)

NATJEČAJ JE OTVOREN U PONEDJELJAK, 24.06.2024. U 00:01 SATI, A TRAJE DO PONEDJELJKA, 15.07.2024. DO 23:59 SATI.

PRIJAVE I SVA PROPISANA DOKUMENTACIJA DOSTAVLJA SE NA E-MAIL ADRESU [email protected].

Prijave će pregledavati i o izboru odlučiti Upravni odbor Zaklade.

Rezultati Natječaja bit će objavljeni na web stranici www.zakladanemapredaje.hr dana 01.08.2024. godine.