PREDSTAVLJAMO: Fair play na tribinama 2023/24.

GNK Dinamo i Zaklada Nema predaje predstavljaju treće izdanje društveno odgovorne kampanje ”Fair play na tribinama”!

I u natjecateljskoj sezoni 2023/24.  nastavljamo s projektom koji ima nekoliko postavljenih ciljeva. Zajedničkim snagama kluba, zaklade i navijača želimo stvoriti što pozitivniju i sigurniju atmosferu na utakmicama Dinama, raditi na smanjenju upotrebe pirotehnike, rasizma i govora mržnje na utakmicama, promovirati sportsko i korektno navijanje uz stvaranje sigurnog okruženja na tribinama i stadionu, a sve to uz jednu plemenitu misiju – kako bismo zajedno pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Do sada su uspješno provedena dva izdanja kampanje, a od početka projekta 2019. godine model provedbe je isti – Dinamo za svaku utakmicu koja prođe bez kazne za ponašanje navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, rasizma, govora mržnje i diskriminacije izdvaja određena novčana sredstva za domaće i gostujuće utakmice u svim natjecanjima, zatim na kraju svake polusezone ta novčana sredstva donira Zakladi Nema predaje koja na kraju ta ista sredstva donira udrugama koje skrbe o djeci, mladima i osobama s invaliditetom.

NOVA KAMPANJA 2023/24.

GNK Dinamo i Zaklada Nema predaje nastavljaju s projektom i u novoj sezoni. Kampanja će biti aktivna na svim domaćim i gostujućim utakmicama prve momčadi Dinama u natjecanjima SuperSport HNL, SuperSport Kup i na svim utakmicama UEFA natjecanja.

Klub će za svaku utakmicu (otvorenu za gledatelje), a koja prođe bez kazne u natjecanjima pod HNS-om izdvojiti po 1.500,00 eura, dok će za sve utakmice koje prođu bez kazne zbog ponašanja navijača u UEFA natjecanjima izdvojiti po 5.000,00 eura.

Po završetku kampanje Zaklada Nema predaje dodijelit će ukupna izdvojena novčana sredstva onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tijek prikupljanja novčanih sredstava nakon svake utakmice u sezoni 23/24. možete pratiti putem brojača na web stranici kampanje https://fairplay.gnkdinamo.hr/

PROŠLA IZDANJA KAMPANJE

U prvom izdanju u natjecateljskoj sezoni 2019/20. zabilježeno je 14 utakmica bez kazne zbog ponašanja navijača, a Dinamo je izdvojio 32.915,25 eura. U drugom izdanju kampanje u sezoni 2022/23. zabilježeno je također 14 utakmica bez kazne, a klub je izdvojio ukupno 25.880,95 eura. Dinamo i Zaklada Nema predaje u ovom projektu donirali su do sada 58.796,20 eura te su pomogli ukupno 14 udruga s područja cijele Hrvatske.

Klub se već niz godina u nogometu i društvu svojim aktivnostima zalaže za jednakost, ravnopravnost i pozitivno ponašanje, kao što promovira stav da pirotehnici, nasilju, rasizmu i diskriminaciji nije mjesto u nogometu i društvu. Upotreba pirotehnike iznimno je opasna te može ugroziti sve prisutne na nogometnoj utakmici – navijače, djecu, igrače, djelatnike, predstavnike medija, službene osobe, odnosno može uzorkovati ozljede bilo kome od sudionika sportske priredbe. Iz tog razloga želimo pozvati sve navijače na pozitivno navijanje i pozitivno ponašanje na utakmicama Dinama u novoj sezoni.

 

EDUKATIVNI DIO

Kroz edukativni dio kampanje želimo djecu od malih nogu učiti pozitivnom navijanju te ispravnim oblicima ponašanja na nogometnim utakmicama.

Slikovnica i bojanka za djecu nižih razreda osnovne škole donose priču o simpatičnom društvu koje odlazi na utakmicu Dinama na stadion Maksimir, a istovremeno promoviraju pozitivno ponašanje te fer, korektno i sportsko navijanje.

Slikovnica i bojanka za djecu naziva ”Fair play na tribinama” dostupni su za preuzimanje u nastavku.

SLIKOVNICA – klikni za preuzimanje

BOJANKA – klikni za preuzimanje

 

Udruge koje su dobile donacije u projektu do sada (od 2019. do 2023.)

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce (Zagreb), Udruga Maštara (Zagreb), Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići (Karlovac), Hrvatski savez slijepih, Isusovačka služba za izbjeglice u Republici Hrvatskoj (Zagreb), Udruga Ozana (Zagreb), Udruga Sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj / Konferencija Sv. Luise de Marillac u Zagrebu (Zagreb), Udruga za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim osobama Dom nade (Zagreb), Udruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej (Knin), Udruga Zamisli (Zagreb), Udruga slijepih Zagreb (Zagreb), Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali princ (Ivanić-Grad), Sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama Veliko Srce (Koprivnica), Udruga za poboljšanje kvalitete života Sparta (Knin)