Natječaj na kraju prvog dijela sezone

Po završetku prvog dijela kampanje ”Fair play na tribinama” koju zajedno provode Zaklada Nema predaje i GNK Dinamo slijedi i ranije najavljeni natječaj za udruge.

Zaklada Nema predaje s ponosom objavljuje novi Natječaj za dodjelu donacija udrugama iz određenih područja rada.

Dinamo je kroz prvi dio sezone 2022/23. za svaku utakmicu za koju nije dobio kaznu zbog ponašanja svojih navijača (za korištenje pirotehnike, rasizma, govora mržnje i diskriminacije) izdvojio određene novčane iznose – za domaće utakmice 10 tisuća kuna, za europske utakmice pet tisuća eura.

https://fairplay.gnkdinamo.hr/

Ukupni iznos koji je GNK Dinamo izdvojio na kraju polusezone je 135 tisuća kuna (17.917,58  EUR). Upravo taj iznos bit će doniran Zakladi Nema predaje koja će kroz javni natječaj taj novčani fond dodijeliti udrugama kojima je potrebna pomoć.

I ovoga puta, u drugom izdanju kampanje i našeg natječaja, prijaviti se mogu sve udruge čiji se programi, aktivnosti i zamolbe odnose na konkretna područja u kojima zaklada aktivno pomaže. Radi se o područjima:

  • humanitarne aktivnosti
  • financijska i druga pomoć socijalno ugroženim osobama
  • integracija osoba s invaliditetom u nogomet i društvo
  • promocija jednakosti i ravnopravnosti kroz suzbijanje stereotipa i diskriminacije

Ukupan iznos od 135 tisuća kuna bit će podijeljen na ukupno četiri udruge koje će po završetku natječaja biti izabrane od strane upravnog odbora.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Pravo sudjelovanja imaju isključivo UDRUGE koje zadovoljavaju sve uvjete propisane u natječaju. Skupine korisnika na koje program/projekt treba biti usmjeren prijavom na Natječaj su djeca, mladi te socijalno osjetljive skupine; osobe s invaliditetom, beskućnici i žrtve diskriminacije na osnovi rase.

Područja rada trebaju biti:

  • Ljudska prava (suzbijanje rasne diskriminacije, zaštita prava beskućnika, socijalna uključenost i socijalna solidarnost, integracija osoba s invaliditetom)
  • Obrazovanje i potpora razvoju djece i mladih (potpora obrazovanju djece i mladih s posebnim potrebama)

Natječaj će biti otvoren od srijede, 23.11.2022. u 00:01 sati

zaključno do petka, 02.12.2022. do 23:59 sati.

Prijave i sva propisana dokumentacija dostavlja se na e-mail adresu [email protected]

 

Prijave će pregledavati i o izboru odlučiti Upravni odbor Zaklade.

Rezultati Natječaja bit će objavljeni na web stranici www.zakladanemapredaje.hr dana 08.12.2022. godine.

NATJEČAJ POTRAŽITE KLIKOM OVDJE